woensdag 12 september 2012

Niet voor de poes

Ik wil geen hond. De landman wil geen kat. We steken al jaren gelijk over en houden slechts kippen.

Al die tijd heb ik stiekem gehoopt dat ik nog wel eens een aangelopen poesje zou kunnen houden en zodoende onder het mom van humanitaire inslag tóch nog aan de kat zou geraken. Maar ik denk er nu anders over.

Als ik een kat zie, zo'n échte die de ganse dag buiten zijn kattendingen doet, zie ik een moordmachine. Geboren jagers die, hoe goed gevoed ook, het niet kunnen laten zo veel mogelijk kleine prooien dood te martelen.

Ach ja, dat doen katten nu eenmaal. Hoeveel schade kan één zo'n beest nou aanrichten?

Maar de menselijke overbevolking brengt ook een kattelijke overbevolking met zich mee. Naar (zeer ruwe) schatting zijn er zo'n 250 miljoen huiskatten op de wereld. Laten we even aannemen dat de helft daarvan elke week één zangvogeltje verschalkt, dan leggen dus wekelijks 125 miljoen van onze gevederde vriendjes het loodje onder de klauwen en tanden van onze fluwelen sadisten. Dat vind ik veel.

Uw lieve, zachte, educatieve huisgenoot is een sluipmoordenaar. Houd hem binnen.

Ik wil trouwens nog steeds geen hond.


3 opmerkingen:

 1. Haha, dat is één van de redenen (ik heb er meer: bijvoorbeeld overlast voor buren, veiligheid voor kat ivm verkeer etc) dat die van ons altijd binnen bleven. De oudste nog in leven zijnde wil niet eens naar buiten :)
  En wat betreft een hond..ik zou er graag weer een willen, maar dat is op dit moment niet praktisch. Ze kunnen ook aardbevingen voor aangeven (nieuwe term! lol)..worden ze nerveus en gaan zachtjes janken! Is het overwegen waard ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn babypoesjes grijpen nu alleen nog legosteentjes en de koordjes aan mijn shirt. Maar over een tijdje mogen ze naar buiten. Hoop dat ze de voorkeur voor lego vasthouden.... Ben niet zo van de half-dode vogeltjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een prettige bijkomstigheid is dat ze ook muizen kunnen vangen......

  BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.