vrijdag 30 november 2012

Dicembre

Ik ben een tijdje zoek geweest, hier.

Dat kan ik gaan wijten aan verhuizingen en -bouwingen, het aflopen van het gastenseizoen (met als grande finale een uitgebreide indische rijsttafel voor een onafzienbare menigte), het terugzoeken van ontelbare verplaatste voorwerpen en het ontdekken van steeds weer nieuwe barsten en barstjes in onze dierbare muren, verschrikkelijke verkoudheden en veel, heel veel diepgevoeld huisvrouwenleed - maar laat ik eerlijk zijn: ik leef bij vlagen en ik heb geen discipline. Ik behoor tot de ongewervelde diersoorten. Soms een mossel, soms een naaktslak.

Wat ligt er dus meer voor de hand dan eindelijk weer eens een stukje te tikken, louter als afleiding van de drukkende decemberverplichtingen? Mijn drie halfbloedjes hebben natuurlijk, krachtens hun Nederlandse afkomst, recht op tenminste een hálve sinterklaasviering. En omdat we in Italië wonen, moeten er uiteraard ook kerstgeschenken komen - vooral om tussen de vriendjes niet al te zeer uit de toon te vallen. Precies tussen die twee hoogtepunten in verjaart mijn dochter, wat alwéér speelgoed in cadeauverpakking impliceert en, tot haar vreugde en mijn verdriet, een kinderfeestje.


Intussen woekert de crisis voort en zitten zowel de Sint als Babbo Natale te fronsen over hun begroting, met de handen in de baard.

Ik voorzie een massa steuntrekkende Pieten en elfen, vanaf 1 januari.15 opmerkingen:

 1. Toch maar proberen wat bij te klussen als betaald schrijfster dan, elke dag een stukje? (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ben je weer! kWas al een beetje bezorgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je stond gelukkig nog op mijn leeslijst, fijn dat je er weer bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat jullie het fijn vinden :) En Mammalien, ik hoor het wel als je een dwaas vindt die me betalen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ze is er weer. Maar wat zien ik? 'n Dubbele spatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k Heb er naar gezocht. Maar ik zie hem niet. Zo'n mooie dubbele spatie, na iedere punt. Om de zinnen een beetje van elkaar te scheiden. Dat leest wel zo prettig. Het proportionele font niettegenstaande. Want dat maakt er maar een potje van.

   Goed je weer te zien schrijven, Bastamater!

   Verwijderen
  2. Die dubbele spatie heb ik natuurlijk schielijk verwijderd.

   Verwijderen
 6. Fijn wat van je te horen!
  gr. Selma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik iedere keer kijken.... Ik had de moed al bijna opgegeven Maar gelukkig ben je er weer. Met een Sinterklaas-kerst-crisisspasme, dat dan weer wel..... HEERLIJK OM WEER TE LEZEN VAN JOUW EN JE POVLAKTE!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier (Spanje) komt er dan nog drie koningen achteraan op 6 januari. Doen ze daar in Italië ook aan, incl. cadeautjes enzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, la Befana!

   Maar dan vlucht ik altijd met de kinderen het land uit, want na al die decembervreugd kan ik dát niet meer aan.

   Verwijderen
 9. fijn om weer wat van je te lezen, ik dacht al dat je het bloggen opgegeven had. Ik wens je een mooie decembermaand toe. Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.