vrijdag 21 december 2012

Buon natale

Ineens waren we hier allemaal terremotati, aardbevingsslachtoffers.

De schade was enorm.

Huizen en bedrijven ingestort of zwaar beschadigd, duizenden daklozen en nog meer mensen plotsklaps zonder baan. En het wás al crisis.


De instanties reageerden heel behulpzaam. Er werden nationale inzamelingsacties gehouden, voor de daklozen kwamen er tenten, experts kwamen de huizen op breuken controleren (maar helaas niet herstellen, dat gaat op eigen initiatief en eigen kosten), de hypotheekaflossingen en belastingafdrachten werden ongevraagd opgeschort en niemand kreeg nog een rekening van het energiebedrijf. We stonden tenslotte allemaal plotseling voor veel, heel veel onvoorziene uitgaven.


Maar ja. De goede verstaander snapt het al.

Het is bijna kerstmis en deze week is bij iedereen van alles op de mat gevallen. Alle achterstallige aflossingen, energienota's, belastingen en wat dies meer zij dienen alsnog, en wel terstond, te worden voldaan. Met rente. Fijne feestdagen!


Van de miljoenen ingezamelde euro's is nooit meer iets vernomen.


7 opmerkingen:

 1. Nou, dit is echt tè belachelijk voor woorden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Liefdadigheid is leuk maar er moet wel geld verdiend worden, zeker met de dure kerstdagen voor de deur. Bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je went eraan. We hadden eigenlijk niet anders verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. We scharrelen er op zijn italiaans doorheen. Wat écht betaald moet worden qua kwaliteit van leven (elektra, telefoon, internet) doen we nu, de rest moet maar wachten.

   Het scheelt dat de bank ons huis na de aardbeving helemaal niet wil hebben (dus de aflossingen kunnen nog wel even wachten), we een houtgestookte CV hebben (met gratis hout) en de landman er een hoop scharrelige nevenactiviteiten op na houdt. Kleren worden ons van alle kanten tweedehands aangedragen en op het platteland kun je voordelig aan eten komen. Alles komt goed :)

   Verwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.