zondag 20 mei 2012

Schudden

Je maakt hier nog eens wat mee.

We werden om kwart over één al even wakker van een schokje, maar om vier uur 's ochtends lagen we ineens te hotsen in bed terwijl een regen van gruis op ons neerdaalde uit het antieke balken-en-bakstenenplafond. Met allebei anderhalf kind in ons kielzog zijn we héél fluks naar de camper op het erf verhuisd, waar we op een hoopje in het grote bed, met zijn vijven onder twee dekens, elke naschok uitstekend konden voelen. Het was ontzettend knus.

Het is nu weer licht, het blijkt 5.9 op de schaal van Richter te zijn geweest, het huis staat er nog en vanavond arriveren nieuwe gasten. Ik ga dus maar eens duchtig aan de slag met stofzuiger en matteklopper.


14 opmerkingen:

 1. Gatsie ..... Ik kan me nog zó goed de beving van april 1992 herinneren, die was ietsje minder (5,8). Da's toch iets wat je niet gauw vergeet. Hopelijk is er niet al teveel schade!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doet ze er laconiek onder, hè? Ik ken de omgeving een beetje en ik heb een tijdje naar de RAI zitten kijken. De schade is niet onaanzienlijk. (Vijf doden ook.) Dus ik hoop dat Bastamaters geliefde Castello er ongeschonden doorheen is gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, na die urenlange koelbloedigheid ben ik nu toch een beetje week geworden. Voor onze gemoedsrust houden we de kinderen vandaag en komende nacht in elke geval maar uit huis en in de camper. Ik voel nu steeds van alles waarvan ik niet precies kan uitmaken of het naschokjes zijn of mijn knikkende knieën!

   Het Castello is zijn toren kwijt en nog wankeler dan anders. Ik hoop dat dit niet het eind van mijn culturele paradijs hoeft te betekenen.

   Verwijderen
  2. Ik zag hier ( http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/recenteqsww/Quakes/quakes_all.html ) dat jullie nog (minstens) twee forse naschokken voor de kiezen hebt gekregen. Op de teevee ziet het er allemaal niet fraai uit. Veel sterkte! Ik hoop dat de kinders niet overstuur raken.

   Verwijderen
  3. En de website van het Castello meldt "serious damage". http://www.galeazza.com/ Je culturele paradijs gaat dicht, laten we hopen voorlopig.

   Verwijderen
  4. Ja, die naschokken zijn wel een beetje vervelend; je wilt toch graag weer gaan vertrouwen op de grond en je huis. Vooralsnog camper, anders slapen we vannacht niet.

   Verwijderen
 3. Vreselijk geschrokken zeg, dat kan ik mij voorstellen, ik heb familie wonen in Noord/Italië en gelukkig las ik op facebook dat alles goed met ze was!
  Sterkte met het mattenkloppen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is niet fijn wakker worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bastamater, fijn dat alles goed met jullie is!
  Ben benieuwd hoe het met mijn familie gaat in Verona e.o. en mijn vrienden in Rovigo.
  Hoop dat de kasteeltoren van Vilimpenta er nog staat en ook het minikerkje waar ik ben getrouwd.
  Heb zelf het aardbevinkje van 1989 aan het Gardameer meegemaakt. Succes met vegen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Verona en Rovigo zal het wel meevallen, het epicentrum was op de grens Modenese-Ferrarese-Bolognese.

   Verwijderen
  2. In VR en RO valt het inderdaad mee volgens familie en vrienden, al hebben ze wel de schokken gevoeld. Hoe staan de zaken in AP en VA? Daar heb ik ook mensen wonen. Ik heb hier in Amsterdam geen raiuno...

   Verwijderen
  3. Aangezien het epicentrum zich onder zeer sponzige grond bevond, is de schade buiten een straal van zeg vijf, zes kilometer al zeer beperkt. Dus ik denk dat je gerust kan zijn.

   Verwijderen
  4. Nou ja, maak daar tien, vijftien kilometer van, maar in Noord-Noord is er niets aan de hand denk ik dus.

   Verwijderen
 6. Jeetje Bastamater, jij zat er natuurlijk met je neus bovenop. Gelukkig is alles goed met jullie!

  BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.