vrijdag 29 juni 2012

Bezocht

Het is dat de paus van ambtswege onfeilbaar is, anders zou je bijna gaan denken dat hij serieuze problemen heeft met zijn PR.

(De dalai lama, hoewel die een heel ander geloof aanhangt dan de getroffen bevolking hier, heeft het handiger aangepakt: zonder de hulpverleners ter plaatse voor de voeten te lopen, is hij al veel eerder in het rampgebied geweest met een aanstekelijke grijns en een koffer met geld. Zo zien we het graag.) 

We begrijpen natuurlijk dat papa Ratzinger het de afgelopen tijd weer erg druk heeft gehad met de diverse schandalen die als evenzovele geselen Gods op het Vaticaan neerdalen. Maar toch, van een geestelijk leider die feitelijk in Italië resideert en ruim zes miljard euro per jaar uit de schatkist ontvangt, hadden we eigenlijk een pietsje meer belangstelling verwacht voor zijn trouwe, geschokte volgelingen hier te lande.

Bijna zes weken na dato is Gods plaatsvervanger op aarde dan toch in het rampgebied gearriveerd. Na het uitspreken van een gebed en de woorden 'jullie zijn niet alleen!' is hij onmiddellijk weer vertrokken wegens dringende bezigheden elders. De bevolking blijft achter met haar tenten, haar hitte, haar angst en een rekening van minstens een ton voor de verleende morele steun.

Sempre sia lodato.


10 opmerkingen:

 1. Laten we het Vaticaan met al zijn werknemers opheffen, het Nederlands elftal trouwens ook. Van het geld dat we besparen sponsoren we de Dalai Lama.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wonderbaarlijk ook, hoe ze nog steeds in de middeleeuwen blijven hangen en de halve mensheid daar gewoon aan meedoet?!

   Verwijderen
  2. Zeg maar gerust bijna de hele mensheid. De dalai lama heeft in het westen dan wel een goede pers, maar zijn theocratie is voor de gemiddelde Tibetaan ook geen pretje. De man zelf heeft als enige excuus dat hij niet zelf voor de positie heeft gekozen indertijd.

   Verwijderen
 2. ik vind het zo bijzonder, dat er nog zoveel mensen dat hele fenomeen steunen. Van al dat geld had er goede hulpverlening kunnen komen...!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Luntàn dal cul di mòl dal mùs di càn e da chi tìn la cròs in màn.

   Verwijderen
 4. Bastamater, sembri chiaro che il Pastore Tedesco non sia all'altezza del pastorato. Mi unisco alla Coops e che vada a farsi benedire oppure in bestia. Sarei lieta di poter essergli utile nel caso che scegliesse di andare in bestia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die laatste reacties snap ik niet, maar met Mammalien ben ik het helemaal eens. Weg met de macht van het Vaticaan, en alle moeders en vaders van potentieel grote gezinnen aan de pil en het condoom. Vóór of na het huwelijk! O ja, en de priesters allemaal legaal op vrijersvoeten. Als de geliefde maar boven de achttien is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het duurde even want ben je dialect niet machtig maar mag ik het hardop lezend vertalen met 'hou je ver van het achterste van de muilezel, de bek van de hond en van hem die het kruis in de hand heeft'?

  BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.