maandag 25 juni 2012

Continuazione

De hele week heb ik, tussen de drinkgelagen door, mezelf aan mijn oren getrokken en gezegd: 'Vertel nu eens wat anders dan steeds maar aardbevingsverhalen'.

Het heeft niet geholpen, vandaar de radiostilte. Ik hang mezelf mijlenver de keel uit.

Ik zou iets kunnen melden over de twee dagen aan het strand met de kinderen (geen aardbevingen daar!), over de moordende hitte (extra vervelend als je moet slapen in een tent of een camper zonder airco, op je eigen erf met uitzicht op een aantal fraaie, koele slaapkamers die je helaas niet durft te gebruiken) of desnoods over het Europees voetbalkampioenschap (mooie velden hoor, geen barst te zien). Maar het hoofd wil er niets van weten.

Het zal moeten slijten, denk ik. Maar zolang de sottosuolo ons op schokken blijft trakteren, geef ik het weinig kans.


(Intussen dank ik de lezers zeer hartelijk voor de getoonde belangstelling in de afgelopen maand. Mijn excuses voor het doorzagen.)

10 opmerkingen:

 1. Hé: dit blog is je uitlaatklep! Zaag en klaag gerust door. Is ook niet niks allemaal, toch? Slecht weer hier, en iedereen klaagt ..... en niemand die richting Italië durft ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wil je je alsjeblieft niet verontschuldigen!!!
  Alle mensen, aardbevingen!
  Ik zou de hele dag groen en geel schijten en alleen maar zagen over aardbevingen, aardbevingen en aardbevingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is niet gek hoor, het heeft nogal een impact lijkt me zo ~-; Schrijf gerust door.

  Ik zanik zelf al meer dan tien jaar over blauwe streepjes op zwangerschapstesten en eerste tandjes, dus eh... wie zaagt hier nou door?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog STEEDS? Dan kan ik me voorstellen dat je over niks anders logt. Sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja - de gevolgen van de zwaardere schokken zijn voor de streek voorlopig niet om overheen te komen, en we hebben nog steeds zo'n tien à twintig lichte schokjes DAGELIJKS. Dat geeft weinig vertrouwen.

   Verwijderen
 5. Jeetje en daar hoor je hier niets over. Dus is het prima als je er wel over blogt toch? In het algemeen blogt iemand over wat hem of haar bezighoudt. Ik kan me voorstellen dat als je dagelijks nog wat voelt schudden en je in een tent zit in plaats van in je huis waar je op kjkt, dat je daar over blogt.
  Ondertussen hoor ik van familie en vrienden de plannen om lekker op vakantie naar Italië te gaan.
  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is toch logisch dat dat je bezighoudt! Het laat letterlijk je wereld schudden.
  Ik wens jullie veel sterkte en hoop dat jullie weer snel terug kunnen in je huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon blijven zagen hoor, schrijf het van je af!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bastamater ik ben blij met je berichtgeving: hier in A'dam horen wij er niets over op het journaal en de luitjes in VR, RO, FE, Lombardije en De Marken zeggen dat alles goed gaat...Schrijf zo door en sterkte met de hitte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het gaat ook goed (veel te goed voor het journaal dat alleen in verse catastrofes doet), in de zin dat nieuwe rampen zijn uitgebleven.
   Alleen zitten we nu dus met een flink seismische bodem en een paar miljard schade.

   Óns huis staat nog steeds als, eh, een licht gebarsten huis, maar er zitten een paar duizend mensen te smelten in tentenkampen, hele industriegebieden liggen plat en met het historisch-cultureel erfgoed komt het niet meer goed. We zijn er nog niet echt aan gewend, aan dat alles. (De hevigste schade in MO, trouwens.)

   En dan de hitte, natuurlijk, maar die is in september tenminste weer over.

   Verwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.