donderdag 14 juni 2012

Zusters

Ach, was zuster Anna er nog maar, had ze ons maar niet verlaten!

Zij zou de aardbeving eigenhandig hebben opgegraven en aan zijn oor naar de kerk hebben gesleurd voor omstandig boetedoen met veel paternosters en weesgegroetjes. Suor Anna had raad geweten. Maar onze legendarische kleuterschooldirectrice is vorig jaar bij wijze van pensioen naar een andere regio overgeplaatst en haar opvolgster is uit heel ander hout gesneden.

Suor Lidia weet geen kleuter te imponeren, laat staan dat ze zich met een natuurramp kan meten. Onmiddellijk na de eerste aardbeving moest ze dringend haar familie opzoeken, drie provincies verderop, en daar is ze tot nĂ¡ het drama van 29 mei (weer een zware schok, nu overdag, terwijl de scholen net waren heropend) gebleven, leerlingen en personeel overlatend aan Gods wil en de elementen.

Enfin, op het gebouw rust kennelijk zegen, met name omdat het geheel gelijkvloers is en met een moderne, lichte structuur. Aanstaande maandag moet Suor Lidia nagelbijtend weer aan het werk, en zingt moeder het Magnificat.


3 opmerkingen:

  1. Jajaja, hoe verschillend mensen kunnen reageren op dingen. Wel fijn dat straks alles weer draait. Voor zover dat kan dan...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed voor iedereen als de dagelijkse routine weer een beetje kan worden opgepakt, lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je zingt het vast met flinke uithalen, dat Magnificat... Hopelijk is de hitte een beetje te verdragen daar.

    BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.