maandag 9 april 2012

Accoppiamento


Toen het nog niet mocht, paarden ze zich een ongeluk in zijn krappe Fiatje op duistere plekjes die alleen over een karrenspoor te bereiken waren. Dat waren nog eens tijden.

Ze waren jong en wisten zich in onverwachte bochten te wringen met een souplesse die hen tot ademloze hoogten voerde, en die niet weinig bijdroeg aan de onvergetelijkheid van deze zondige ontmoetingen.

Maar dat was toen.


Na de gang naar de kerk met sluier en getuigen, een eindeloos diner en een reisje naar Bali kwam de klad er al een beetje in. Het huwelijksbed haalde het niet bij die meter ranzige achterbank. Ze werkten, aten en keken televisie in hun nette nieuwe flatje. Zij begon te klagen over zijn rommel in de badkamer. Hij vond eigenlijk dat zij best wat minder naar de kapper kon.

Een kind, er moest op de valreep een kind komen. Zij bloeide toch weer op in haar blijde verwachting, een stralend middelpunt in haar vriendinnenkring. Hij was niet ontevreden over wat hij als man had aangericht. Het was eigenlijk best een leuke tijd, al moest hij zijn toch al wat ingezakte aandrang voorlopig geheel beteugelen. Ach, voor die paar maanden... Nou ja, een jaar.

Twee, drie, vier jaar. Het kind sliep overdag wel eens, maar dan was oma er altijd. Het kind sliep 's nachts ook wel eens, maar uitsluitend tussen de ouders in. Het bed werd allengs te krap en de vader verkaste zwijgend naar de kinderkamer. Zes jaar later brengt hij daar nog steeds de nacht door, in foetushouding.

Zijn vrienden raden hem gerief in de auto aan met een buigzame ragazza, maar hij ziet tegen de kosten op. En in de middagpauze vind je zo moeilijk een donker plekje.


4 opmerkingen:

 1. AH, daarom al die dames van lichte zeden langs de wegen en weggetjes ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. aaaaaach, zo gaat het echt wel eens, ook wel na een traumatische bevalling...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat deze situatie geldt voor negen op de tien huwelijken van mijn generatiegenoten hier. En veel zijn dan nog niet eens in het begin echt lekker van bil gegaan. Je trouwt tenslotte niet met een snol.

   Verwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.