zondag 1 april 2012

Tartufo

Moeder is Uit Geweest. Ze heeft zich gisteravond tegen achten bruusk ontdaan van de huiselijke ketens, onder het koesteren van zeer zondige voornemens, en meedogenloos de kinderen achtergelaten die net in bad zaten en dus niet aan haar - korte - rokken konden blijven hangen. Tranen en gejammer mochten niet baten: moeder ging harteloos de hort op om zich een avond te vermeien met stoere truffeljagers en kloeke koks.

In een antieke kasteelambiance, welks decadentie haar meer dan toekwam, heeft zij zich tegoed gedaan aan vele gangen getruffeerde heerlijkheden met wijnen à discretion (zich onderwijl verkneukelend omdat een stel aan een andere tafel twee jonge kinderen ten laste had, en zijzelf zich gezinloos kon overgeven aan haar laagste instincten).

De bloemen bloeiden, de kaarsen gloeiden en de sfeer was aangenaam verhit.

Verder weet ze zich alleen nog te herinneren dat de filetto goddelijk was en de dessertwijn subliem. Nu voelt ze zich een tevreden varken.

Zelfs in de Povlakte is het leven verrukkelijk, soms.

3 opmerkingen:

  1. Wel jammer dat moeders de kater niet kunnen uitslapen maar 's ochtends rond zevenen gewoon weer moeder zijn en zelfs nog iets beter hun best moeten doen om goed te maken van het schandalig nalatige gedrag van gisteravond?!

    BeantwoordenVerwijderen

Feedback, van welke aard dan ook, is welkom. Try me.